Hanze Stadswandelingen

Harderwijk, Elburg en Hattem

De Hanze- gemeenten Elburg, Harderwijk en Hattem presenteren een nieuw Hanze-arrangement.
Het doel is om de Hanze meer onder de aandacht te brengen en bezoekers te verleiden meerdere dagen op de Noord-Veluwe door te brengen. Dit arrangement informeert hen op moderne wijze over het vroegere leven in de Hanzesteden. Het is voor het eerst dat de drie steden wat het Hanze-verleden betreft met elkaar samen werken. Daarom lanceren de bestuurders van deze drie gemeenten samen dit arrangement op 11 juli 2013 dit arrangement in Museum Elburg.

Arrangement
Het arrangement voorziet in bijzondere stadswandelingen, die in elk van de drie gemeenten zijn uitgezet. De geschiedenis van de Hanze wordt dan verteld door iemand die het allemaal zelf heeft meegemaakt. De Hanzewandeling start bij Museum Elburg, tevens toeristisch informatiepunt, en leidt de bezoeker door Elburg.

Vele monumenten
De drie Veluwse Hanzesteden zijn steden met vele monumenten. Er zijn verschillende gebouwen terug te vinden die al in de Middeleeuwen zijn gebouwd, gebouwen die al een functie hadden in de tijd van de Hanze. De wandelroute gaat door smalle straatjes, over mooie pleinen, langs torens en poorten, kerken, oude woningen en diverse interessante musea.

Tourtodo app
Aan de Hanzewandelroute is een app gekoppeld. Deze speciale ‘Tourtodo app’ is gratis te downloaden. Na het invullen van de juiste code in (‘ElburgNL’ voor de Nederlandstalige versie en ‘ElburgDE‘ voor de Duitstalige versie, idem voor Harderwijk en Hattem) kan meteen worden gestart met de stadswandeling.
Het is ook mogelijk de wandeling zonder app te maken. De tweetalige routekaart is verkrijgbaar bij de VVV’s en de musea van de drie steden, bij vakantieparken in de omgeving en bij diverse ondernemers in de binnenstad. Onderdeel van de routekaart zijn vijf kortingsbonnen voor Hanzeproducten en lekkernijen.

De Hanzewandelroute is verkrijgbaar vanaf eind juni 2013. De routekaarten zijn ook te downloaden vanaf www.develuwe.nl.

Naar de website

stadswandeling