KinderWinterWonderland

Glijden in de winter

Heb jij al zin in de winter? Sneeuw op alle daken, zeven graden vorst, fijn een sneeuwpop maken en wat denk je van erwtensoep met grote stukken worst? Sneeuwballen gooien en natuurlijk schaatsen op de gezellige kunstijsbaan van Harderwijk op IJs. In de kerstvakantie loop je van de ijsbaan zo het Hortuspoortje door naar het KinderWinterWonderland in het Hortuspark. Op een steenworp afstand dus van de ijsbaan op de Markt.

Glijden in de winter

Denk je eens in? Het park bezaaid met wel 100 kerstbomen, gezellige lampjes over het hele terrein die voor de juiste sfeer zorgen op deze donkere winterse dagen. Voor kids van 5 jaar en ouder is er weer een 40 meter lange glijbaan waar je met een tube band afglijdt. Afgelopen jaar is er meer dan 17.000 keer gegleden. Vandaar dat er dit jaar weer zo’n gave glijbaan komt. Vanaf vrijdag 19 december 13.30 uur roetsj je dus twee weken lang tijdens de kerstvakantie van deze mooie hoogte. Korfbalvereniging CKV Unitas-Perspectief zorgt er met haar vrijwilligers voor dat alles van 09.00 tot 10.00uur gladjes en veilig verloopt. Op www.harderwijkopijs.nl/openingstijden vind je de openingstijden van de glijbaan die gelijk zijn aan die van de ijsbaan. Dus kom ook roetsjen. Naast elkaar en om het hardst naar beneden, daarna wil je gewoon nog een keer. En nog een keer. En nog een keer.

Muntjes voor deze glijbaan koop je bij de kassa van de glijbaan of die van de ijsbaan. Ook is er een 10-rittenkaart te koop. Daarnaast zijn er bij de winkeliers in de binnenstad verschillende acties waarbij je glij-muntjes cadeau krijgt.

Genieten voor de kleintjes

Niet zo’n held met grote hoogtes of nog te jong om te mogen glijden? Geen nood! Dit jaar staan er ook tal van andere belevenissen om de glijbaan heen opgesteld. Zo vertoon je je kunsten in de echte iglo springkussen. Ook is er een hele hoge Wishtree (kerstwensboom) bemand door de Lions Harderwijk waar je je kerstwens of herinneringskaart in kwijt kunt. Voor de allerkleinsten staan er winterse wipkippen klaar en draaien zij een rondje in een prachtige draaimolen. Genieten van koek en zopie in het KinderWinterWonderland kan natuurlijk ook.

Kerststal en trekkersdienst

In het Hortuspark zie je ook een prachtig kerststal-tafereel uit de Kinderbijbel. Je moet het zien als één grote kijkdoos. De kerststal wordt rondom voorzien van verhalende panelen die worden voorzien van een afbeelding en kinderteksten. Deze zogenaamde storyborden brengen het hele kerstverhaal stap voor stap tot leven met alle kersttaferelen en kinderteksten zoals bijvoorbeeld Jozef en Maria die naar Betlehem gaan. Kijk je langs de panelen dan zie je de Kerststal in woodprints in volle glorie staan. Op zondag 21 december van 17.30 tot 18.00 uur is er een trekkersdienst bij deze Kerststal georganiseerd door de gezamenlijke kerken. Neem je klapstoeltje, thermoskan met chocomel en lampion of lichtje mee en beleef de Kerst in het sfeervolle Hortuspark.

Kortom, voor elk wat wils en geen moment om je te vervelen in het KinderWinterWonderland. Kom genieten!

-Adresgegevens
Adres:

Hortuspark
Harderwijk

glijbaan in hortuspark