Nieuwjaarsduik

Hoe cool ben jij?

Het is een landelijke traditie, die ook ieder jaar in Harderwijk wordt gehouden: de Nieuwjaarsduik. Op zaterdag 3 januari rennen we met zijn allen het Wolderwijd in. Een frisse start van het nieuwe jaar.

De Stichting Harderwijker Nieuwjaarsduik heeft voor de elfde editie het stokje overgedragen aan een nieuw bestuur. Drie jonge mannen, die elkaar kennen van JCI, organiseren vanaf heden de Nieuwjaarsduik. Bjorn Bekkema is voorzitter van de stichting. “We hopen dat we het aantal deelnemers van de afgelopen jaren op zijn minst evenaren. Het is misschien niet voor iedereen weggelegd want je moet natuurlijk wel behoorlijk cool zijn om dit te doen.” Met die slogan ‘Hoe cool ben jij’ willen Bjorn en zijn collega bestuursleden jongeren, maar ook mensen die jong van geest zijn, uitdagen om mee te doen. “We nodigen deelnemers uit om de kleding aan te passen op het thema. Op die manier is het voor publiek ook een belevenis.”
Deelname is gratis en inschrijven via de website harderwijkernieuwjaarsduik.nl kan als individu, maar ook als groep. Bjorn: “De Nieuwjaarsduik biedt bedrijven, verenigingen, sportteams of vriendengroepen de gelegenheid zich op unieke en ludieke wijze te presenteren. Het is een mooie groepsactiviteit om het nieuwe jaar fris te beginnen.”
Deelnemers en publiek zijn welkom op 3 januari vanaf 13.00 uur op het Strandeiland. De warming-up, een must voor een veilige duik, start om 14.00 uur en om 14.30 uur geeft burgemeester Harm-Jan van Schaik het startschot voor de duik. Er is gratis erwtensoep en chocolademelk voor alle deelnemers.

Naar de website