Stadswandelingen

onder leiding van een gids

Het Gilde van Harderwijker Stadsgidsen is een vereniging van vrijwilligers die al sinds 1996 stadswandelingen verzorgt door de historische binnenstad van Harderwijk.

Het verhaal wordt verteld over het verleden, maar ook over het heden, van de eeuwenoude Hanze-, Vestings-, Visserij-, Universiteits- en Garnizoensstad Harderwijk. Er worden deuren opengemaakt, zodat de historische rijkdom van de monumenten ook van binnenuit te zien is. Zoals de prachtige fresco’s in de Grote Kerk, het goudleerbehang van de oude Raadzaal, het Visschershuisje met "hang", de gebrandschilderde ramen van de Catharinakapel, het verborgen fundament van misschien een middeleeuws stadskasteel en straatje in de Krijcokelder en natuurlijk de Vischpoort. 

Op de website kunt u aanvullende informatie over de stadswandeling en arrangementen vinden. Hieruit kan een keuze worden gemaakt en in overleg een wandeling op maat worden verzorgd.

Van dinsdag tot en met zaterdag kunt u dagelijks deelnemen aan een stadswandeling van anderhalf uur die om 14.00 uur begint. Ongeacht het aantal personen staat dan een gids voor u klaar, zelfs als u alleen bent! Om de kosten hoeft u het niet te laten want die zijn € 4,00 per persoon.

Naar de website

-Adresgegevens
Adres:

Academiestraat 5
3841 ES Harderwijk

Telefoon: 06 23491156
E-mail: gilde@stadsgidsenharderwijk.com
Website: http://www.stadsgidsenharderwijk.com