Trots op Harderwijk

Ontmoetingen met bekende Harderwijkers

De identiteit van een mens - zijn unieke kenmerken - wordt voor een deel bepaald door de stad of het dorp waar zij of hij opgroeit. Omgekeerd beïnvloeden de identiteiten van de inwoners ook weer het karakter van de woonplaats.

Van 12 juli tot en met 21 september 2014 presenteert het Stadsmuseum Harderwijk de tentoonstelling Trots op Harderwijk. Hans Goedkoop, televisiemaker en presentator van o.a. Andere Tijden, en Ralph Keuning, directeur van Museum de Fundatie, groeiden beiden op in Harderwijk. Zij riepen met succes andere Bekende Harderwijkers op een object dat speciale betekenis voor hen heeft, in bruikleen te geven.

Het resultaat is een bijzondere tentoonstelling met beelden, schilderijen en spullen van Bekende Harderwijkers, te weten: Fikret Koç, Hans Goedkoop, Harm-Jan van Schaik, Henk Schiffmacher, Henk van Os, Iris Hond, Jan Douwe Kroeske, Jan Postulart, John Berends, Johan de Groot, Johan van de Gronden, Liza Sips, Marion Baars, Marten Foppen, Menno Veldhorst, Micha Klein, Monique Jansen, Onno Klein, Paul Baars, Ralph Keuning, Ricardo McDougal, Willem Brauckmann en Bé Klein†. De objecten en de bijbehorende verhalen onderstrepen de rol die onze prachtige stad Harderwijk in al die levens heeft gespeeld. Bovendien geven ze aan hoeveel kleurrijke inwoners onze stad heeft en heeft gehad.

In de tentoonstelling is een werk van Land Art-kunstenaar David Nash te zien, een portret uit de Artificial Beauty serie van Micha Klein en een ets van Rembrandt, De blinde Tobit (1651). De objecten worden gecombineerd met verhalen en herinneringen aan een jeugd of leven in Harderwijk.

Naar de website

-Adresgegevens
Adres:

Donkerstraat 4
3841 CC Harderwijk

Telefoon: 0341-414468
Website: www.stadsmuseum-harderwijk.nl
Trots op Harderwijk